Na een jaar hard werken - fotograferen in dit geval - gaan de leden van Fotogroep Perspectief Wagenberg vakantie vieren. Voor enkele leden is de vakantie al achter de rug terwijl anderen hem nog tegoed hebben. Na een verdiende vakantie starten we op dinsdag 29 augustus weer met de reguliere clubavonden

Tot op het laatst is er hard gewerkt. Tijdens de laatste clubavond, op 4 juli in De Ruif in Wagenberg, werden foto's besproken die door de verschillende leden in april dit jaar zijn gemaakt. We hebben toen aan een workshop deelgenomen onder leiding van Sylvia Mulders van Created By Syl Fotografie uit Prinsenbeek. 

Het onderwerp was Foodfotografie, ofwel het fotograferen van voedsel. Aanvankelijk dachten we: "dat doen we wel even", maar in de praktijk blijkt dat toch niet zo gemakkelijk als het lijkt. Er zijn zoveel aspecten waar je als fotograaf rekening mee moet houden. Dan komt er echt een flinke brok techniek om de hoek kijken, waarbij je heel goed op de hoogte moet zijn van de mogelijkheden van je eigen camera. Staat een gebakje mooi in het licht, terwijl de achterkant van dat gebakje geheel in de schaduw staat, zie daar maar eens iets moois van te maken. Dan zul je toch een stuk techniek moeten beheersen, zowel tijdens het fotograferen als in de nabewerking. Maar met aanwijzingen van Sylvia zijn we een heel eind op de goede weg gekomen. Veel leden van FGP is het gelukt een stel mooie foto's te schieten. 

Uit 20 foto’s over foodfotografie is weer een Foto van de Maand gekozen. Deze keer gaat René Brandwijk met de eer strijken. Een prachtige foto van een goed uitgelicht gebakje heeft de meeste stemmen gekregen: reden genoeg om als winnaar uit de bus te komen. Binnenkort is de originele foto te bewonderen in de hal van 't Vierendeel in Made.