Fotogroep Perspectief in Gummaruskerk Wagenberg

Wat is Fotogroep Perspectief eigenlijk?

Fotogroep Perspectief is een kleine fotoclub met meer en minder ervaren amateur fotografen van uiteenlopende leeftijd. Gemeenschappelijk kenmerk is dat iedereen erg enthousiast is over de fotografie, ook al heeft iedereen zo zijn/haar eigen voorkeuren. Zo fotografeert de één graag bijzondere gebouwen, een ander landschappen en weer een ander kan uren bezig zijn met het fotograferen van bloemetjes of bijtjes. Ook portretfotografie is een onderwerp dat regelmatig aan de orde komt. Om de andere week komen we bij elkaar in gebouw Concordia in Hooge Zwaluwe en dan bespreken we elkaars werk, wisselen we tips en trucs uit en behandelen we zelf of met hulp van een iemand van buiten een in overleg uitgekozen onderwerp. Een paar keer per jaar maken we een fototocht naar een speciale plek om daar dan foto’s te maken die we later weer bespreken. De Fotogroep bestaat nu al 11 jaar en groeit nog steeds.

Expositie van de mooiste foto’s, gratis toegang

Uitnodiging feestavond 2017aTraditiegetrouw laten we in de Gummaruskerk ieder jaar de foto’s zien waar we het meest trots op zijn. De expositie is voor iedereen gratis toegankelijk. Je treft er van alles aan: grote en kleine foto’s, in kleur en in zwartwit, op zichzelf staande foto’s en ook series. Voor sommigen zal het een blik van herkenning zijn omdat je er eerder zelf ook was maar het toen net even anders zag of omdat je iemand herkent die bij je in de buurt woont. En soms is het alleen maar verwondering omdat je een bloem of insect nog nooit op die manier bekeken hebt.

Wij van Fotogroep Perspectief zijn altijd heel benieuwd hoe anderen onze foto’s beoordelen en daarom vragen we je om, wanneer je dat tenminste wilt, op het uitgereikte formuliertje kenbaar te maken welke foto’s jou het meeste aanspreken. De foto met de meeste stemmen krijgt de publieksprijs en we zullen ook via de media kenbaar maken welke foto dat geworden is.

Op zaterdag vindt ook een beoordeling plaats door een vakjury; de uitslag van hun beoordeling zie je op zondag terug bij de foto’s.

Kom je ook?

Op zaterdag 30 september a.s. ben je van harte welkom van 13:00 tot 17:00 uur en op zondag 1 oktober van 11:00 tot 17:00 uur in de Gummaruskerk aan de Dorpsstraat in Wagenberg.